Ropogósra sült édeskömény



Elkészítés:
1. Az édesköménygumók zöldjét levágjuk, a zsenge levélkéket finomra aprítjuk, és félretesszük. A gumókat negyedeljük, nagy fazék forró sós vízbe téve 5 percig főzzük, amíg épp csak megpuhulnak, majd alaposan lecsepegtetjük.
2. Kis grilltepsiben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, beletesszük az édesköményt, és megforgatjuk az olajban. Rácsepegtetjük a citromlét. 200 °C-ra előmelegített sütőben 35 percig sütjük, amíg kezd megpirulni.
3. Eközben felforrósítjuk a maradék olajat. Beletesszük a fokhagymát, és 1 percig sütjük, amíg kezd pirulni, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, és állandón kevergetve 5 percig pirítjuk, amíg ropogós lesz. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a citromhéjat, az édeskömény aprított zöldjét, és sózzuk, borsozzuk.
4. Amikor az édeskömény megsült, megszórjuk a fűszeres morzsával, és 5 percre visszatesszük a sütőbe. Forrón tálaljuk.