Ropogósra sült édeskömény

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ropogósra sült édeskömény
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagyobb édesköménygumó
4 evőkanál olívaolaj
1 kisebb citrom leve és reszelt héja
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
5 dkg friss zsemlemorzsa
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az édesköménygumók zöldjét levágjuk, a zsenge levélkéket finomra aprítjuk, és félretesszük. A gumókat negyedeljük, nagy fazék forró sós vízbe téve 5 percig főzzük, amíg épp csak megpuhulnak, majd alaposan lecsepegtetjük.

2. Kis grilltepsiben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, beletesszük az édesköményt, és megforgatjuk az olajban. Rácsepegtetjük a citromlét. 200 °C-ra előmelegített sütőben 35 percig sütjük, amíg kezd megpirulni.

3. Eközben felforrósítjuk a maradék olajat. Beletesszük a fokhagymát, és 1 percig sütjük, amíg kezd pirulni, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, és állandón kevergetve 5 percig pirítjuk, amíg ropogós lesz. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a citromhéjat, az édeskömény aprított zöldjét, és sózzuk, borsozzuk.

4. Amikor az édeskömény megsült, megszórjuk a fűszeres morzsával, és 5 percre visszatesszük a sütőbe. Forrón tálaljuk.

Ropogósra sült édeskömény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 20836 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Ropogósra sült édeskömény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
szótár