Savanyított padlizsán

| Savanyított padlizsán receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Savanyított padlizsán
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg padlizsán
6 gerezd fokhagyma
5 dl olaj
1 darabka gyömbér
4 teáskanál garam masala
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt chilipaprika
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A padlizsánt hosszában felszeleteljük, és kissé megsózzuk.

2. Robotgépbe tesszük a fokhagymát, a durvára aprított friss gyömbért, a garam masalát, az őrölt kurkumát és chilit, 1 evőkanál olajat; krémmé keverjük.

3. A padlizsánról leöblítjük a vizet, leitatjuk róla a nedvességet. Egy serpenyőben felhevítünk 0,8 dl olajat, és kb. 5 perc alatt aranybarnára sütjük benne a padlizsánt.

4. Hozzáadjuk a krémet, és még 2 percig sütjük. Belekeverünk 4 dl olajat, és fedő nélkül, időnként megkeverve 10-15 percig főzzük. Meleg sterilizált üvegekbe kanalazzuk, és lezárjuk.

Hűvös, sötét helyen 2 hónapig is eltartható.

Konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, ne töröljük ki az üveget.
Savanyított padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1067 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Savanyított padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
ételfotó