Főtt zöldségsaláta

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Főtt zöldségsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg szeletelt csiperkegomba
2 szál szeletelt szárzeller
1 kisebb szál hámozott, csíkokra vágott fehérrépa
1 nagyobb szál csíkokra vágott sárgarépa
4 szál apróra vágott újhagyma
1 nagyobb fej karikára vágott vöröshagyma
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 evőkanál olaj
2 evőkanál szezámolaj
8 dkg fenyőmag
2 teáskanál
½ db csíkokra vágott piros húsú paprika
Az öntethez:
1 darabka friss, vékonyra szeletelt gyömbér
1 teáskanál lágy barna cukor
dl szójaszósz
1 evőkanál fehér ecet

Elkészítés:

1. Egy papírtörlővel kibélelt tányérra tesszük a fehérrépát. Megsózzuk, és legalább 20 percre félretesszük. A fehérrépát hideg vízben leöblítjük, majd papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.

2. Egy száraz serpenyőben a fenyőmagot 3-4 percig pirítjuk, a serpenyőt óvatosan rázogatjuk, míg a fenyőmag kissé megpirul; azonnal kivesszük a serpenyőből, nehogy megégjen, és félretesszük.

3. Egy nagy serpenyőben vagy wokban felhevítjük a kétféle olajat. A fehérrépát, a fokhagymát és a vöröshagymát közepes hőfokon 3 percig keverve sütjük, míg világos aranyszínű lesz. Beletesszük a szárzellert, a gombát, a sárgarépát, a paprikát és az újhagymát, és jól összeforgatjuk; lefedve 1 percig pároljuk. A zöldségeket kivesszük a wokból, és félretesszük kihűlni.

4. Az öntethez egy tálban összekeverjük a szójaszószt, az ecetet, a gyömbért és a cukrot.

5. Az öntetet a kihűlt zöldségekre öntjük, és beleforgatjuk. Egy tálon elrendezzük, és megszórjuk a fenyőmaggal. Tetszés szerint tálalhatjuk párolt rizzsel.

Főtt zöldségsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2059 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Főtt zöldségsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
recepttár