Főtt zöldségsaláta



Elkészítés:
1. Egy papírtörlővel kibélelt tányérra tesszük a fehérrépát. Megsózzuk, és legalább 20 percre félretesszük. A fehérrépát hideg vízben leöblítjük, majd papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.
2. Egy száraz serpenyőben a fenyőmagot 3-4 percig pirítjuk, a serpenyőt óvatosan rázogatjuk, míg a fenyőmag kissé megpirul; azonnal kivesszük a serpenyőből, nehogy megégjen, és félretesszük.
3. Egy nagy serpenyőben vagy wokban felhevítjük a kétféle olajat. A fehérrépát, a fokhagymát és a vöröshagymát közepes hőfokon 3 percig keverve sütjük, míg világos aranyszínű lesz. Beletesszük a szárzellert, a gombát, a sárgarépát, a paprikát és az újhagymát, és jól összeforgatjuk; lefedve 1 percig pároljuk. A zöldségeket kivesszük a wokból, és félretesszük kihűlni.
4. Az öntethez egy tálban összekeverjük a szójaszószt, az ecetet, a gyömbért és a cukrot.
5. Az öntetet a kihűlt zöldségekre öntjük, és beleforgatjuk. Egy tálon elrendezzük, és megszórjuk a fenyőmaggal. Tetszés szerint tálalhatjuk párolt rizzsel.