Kim chi
Kimcsi



Elkészítés:
1. A káposztát először félbe, majd nagy falatnyi darabokra vágjuk. Egy nagy tálba egy réteg káposztát teszünk, és megszórjuk egy kis sóval. Tovább rétegezzük a káposztát a sóval (1. kép), az utolsó a réteg só legyen.
2. A káposzta tetejére egy minél jobban illeszkedő lapos tányért teszünk. Konzerveket vagy egy kis téglasúlyt teszünk a tányérra (2. kép), hogy lenyomja, és a tálat egy hűvös helyre tesszük 5 napra.
3. A súlyt és a tányért levesszük, a levet leöntjük, és a káposztát hideg folyó vízben jól leöblítjük. A felesleges vizet kinyomkodjuk (3. kép), a káposztát összekeverjük a cayenne-borssal, újhagymával, gyömbérrel, chilivel és cukorral.
4. A káposztát jól összekeverjük, és egy nagy sterilizált üvegbe kanalazzuk. A tetejére vizet öntünk, és egy szorosan illeszkedő fedővel lezárjuk. Fogyasztás előtt 3-4 napig a hűtőben tartjuk.
![]() |
![]() |
![]() |