Kim chi

Kimcsi

| Kim chi receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kim chi
Adag: 3 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb kínai kel
16 dkg tengeri só
5 szál apróra vágott újhagyma
1 evőkanál friss, apróra vágott chilipaprika
1 db 5 cm-es, frissen reszelt gyömbér
6 dl víz
½ teáskanál cayenne-bors
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

1. A káposztát először félbe, majd nagy falatnyi darabokra vágjuk. Egy nagy tálba egy réteg káposztát teszünk, és megszórjuk egy kis sóval. Tovább rétegezzük a káposztát a sóval (1. kép), az utolsó a réteg só legyen.

2. A káposzta tetejére egy minél jobban illeszkedő lapos tányért teszünk. Konzerveket vagy egy kis téglasúlyt teszünk a tányérra (2. kép), hogy lenyomja, és a tálat egy hűvös helyre tesszük 5 napra.

3. A súlyt és a tányért levesszük, a levet leöntjük, és a káposztát hideg folyó vízben jól leöblítjük. A felesleges vizet kinyomkodjuk (3. kép), a káposztát összekeverjük a cayenne-borssal, újhagymával, gyömbérrel, chilivel és cukorral.

4. A káposztát jól összekeverjük, és egy nagy sterilizált üvegbe kanalazzuk. A tetejére vizet öntünk, és egy szorosan illeszkedő fedővel lezárjuk. Fogyasztás előtt 3-4 napig a hűtőben tartjuk.

Kim chi Kim chi Kim chi
A kim chi egy kísérőétel, melyet koreai főételekkel és párolt rizzsel fogyasztanak. Az igazi íz érdekében 3 evőkanál chilit használjunk. Friss chili helyett használhatunk üvegben eltett felaprított chilit.
Kim chi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2418 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Kim chi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
google+