Sertésragu spagettivel

Paszticada vasziliki

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sertésragu spagettivel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
100 dkg kockára vágott sertéscomb
10 dkg reszelt kefalotiri sajt
2 dkg vaj
3 ág bazsalikom
½ csokor finomra vágott petrezselyemzöld
2 szem szegfűszeg
¼ teáskanál reszelt szerecsendió
2 rúd fahéj
25 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
10 gerezd finomra vágott fokhagyma
6 fej finomra vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olívaolajat felforrósítjuk, a húst megpirítjuk, a hagymát a fokhagymával megpároljuk benne, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és borral felöntjük.

2. A fűszereket is beletesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Felforraljuk, majd csökkentjük a hőmérsékletét, és kb. 60 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.

3. Közben a spagettit megfőzzük, jól lecsepegtetjük, és vajban megforgatjuk. A tésztát a hússal és a mártással elrendezzük a tányéron, megszórjuk reszelt sajttal, és forrón tálaljuk.

A spagettit vagy más hosszúmetéltet mindig két nagy villa segítségével keverjük össze, hogy mindenütt jól bevonja a mártás. Egyes konyhafelszerelési boltokban speciális spagettivillák kaphatók. Mindkét kezünkbe egy-egy villát fogva könnyen a tészta alá tudunk nyúlni minden oldalról, a közepe felé növelve a spagettihalmot. Addig folytatjuk, amíg a mártás mindenütt jól be nem lepi a tésztát.
Sertésragu spagettivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1358 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Sertésragu spagettivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
van itthon