Sült csirkedarabok



Elkészítés:
1. Egy közepes méretű fazékba tesszük a csirkedarabokat (alsó-, felsőcomb, szárny, mell), annyi hideg vizet öntünk, amennyi ellepi, és felforraljuk. A tetejéről lemerjük a habot.
2. Hozzáadjuk a sót, borsot és az ötfűszer-keveréket, és lassú tűzön kb. 15 percig főzzük, míg a csirke megpuhul. A csirkét lecsepegtetjük, és papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.
3. Egy mély serpenyőben felhevítjük az olajat; egyszerre kb. 3 csirkedarabot teszünk bele, aranyszínűre és nagyon ropogósra sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük.
4. Egy tálra tesszük a csirkét, rácsepegtetjük a halszószt, a zöldcitromlevet, és megszórjuk chilivel.