Sült csirkedarabok

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült csirkedarabok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg csirkehús
1 teáskanál kínai ötfűszer-por
1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
2 teáskanál
1 evőkanál halszósz
1 evőkanál zöldcitromlé
A sütéshez:
olaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint apróra vágott piros chilipaprika

Elkészítés:

1. Egy közepes méretű fazékba tesszük a csirkedarabokat (alsó-, felsőcomb, szárny, mell), annyi hideg vizet öntünk, amennyi ellepi, és felforraljuk. A tetejéről lemerjük a habot.

2. Hozzáadjuk a sót, borsot és az ötfűszer-keveréket, és lassú tűzön kb. 15 percig főzzük, míg a csirke megpuhul. A csirkét lecsepegtetjük, és papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.

3. Egy mély serpenyőben felhevítjük az olajat; egyszerre kb. 3 csirkedarabot teszünk bele, aranyszínűre és nagyon ropogósra sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük.

4. Egy tálra tesszük a csirkét, rácsepegtetjük a halszószt, a zöldcitromlevet, és megszórjuk chilivel.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sült csirkedarabok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1947 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Sült csirkedarabok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
bevásárlólista