Rizspapírba csomagolt húsfondü salátával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizspapírba csomagolt húsfondü salátával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg apróra vágott konzervparadicsom
50 dkg bélszín
6 gerezd finomra vágott fokhagyma
12 db rizspapír
7 és fél dkg csíkokra vágott salátalevél
1 db szeletelt kígyóuborka
10 dl víz
½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál zöldcitromlé
2 evőkanál halszósz
3 db finomra vágott piros chilipaprika
1 ¾ dl rizsecet
1 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
1 dkg friss menta
Ha eltörnének:
néhány rizspapír

Elkészítés:

1. Egy kis tálba tesszük a hagymát 3 evőkanál ecettel; összekeverjük, és félretesszük. A mártogató-szószhoz egy kis tálba tesszük a chilit, a halszószt, a zöldcitromlét, a fokhagyma felét és a cukor felét; összekeverjük, és félretesszük, hogy az ízek összeérjenek. A marhahúst vékony szeletekre vágjuk, jól megborsozzuk, és félretesszük.

2. Egy nagy lábosban felforraljuk a vizet. Beletesszük a paradicsomot, a többi fokhagymát, cukrot és ecetet, és lassú tűzön 20 percig főzzük.

3. Egy kenőtollal mindegyik tésztalap mindkét oldalát bőségesen megkenjük vízzel. 2 percig állni hagyjuk, vagy míg puha és hajlékony lesz; a tésztalapokat egy tányéron egymásra tesszük. Még egy kis vizet spriccelünk rá, műanyag fóliával letakarjuk a tányért, hogy a tésztalapokat felhasználásig nedvesen tartsuk.

4. Robotgépbe tesszük a paradicsomkeveréket, és simára keverjük. Visszaöntjük a lábosba, és lassú tűzön újra felmelegítjük. A marhahúst adagonként a lassú tűzön fövő levesbe tesszük, és rövid ideig főzzük, míg elszíneződik, majd egy tálba tesszük.

5. A tálaláshoz külön halmokban egy tálra tesszük a rizspapír-tésztalapokat, a salátát, a mentát és az uborkát. Mindegyik vendég vesz egy tésztalapot, néhány szelet marhahúst tesz rá egy kis salátával, uborkával, mentával és pácolt hagymával, majd feltekeri, és belemártja a mártogató-szószba.

Rizspapírba csomagolt húsfondü salátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2498 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Rizspapírba csomagolt húsfondü salátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
pinterest