Húsgombócleves tésztával

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Húsgombócleves tésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg sertéscsont
15 dkg friss, apróra vágott ananász
10 dkg tisztított szójacsíra
1 db friss, vékonyra szeletelt gyömbér
1 teáskanál
1 teáskanál bors
10 dl víz
6 szál apróra vágott újhagyma
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál friss, csíkokra vágott menta

Elkészítés:

1. Egy lábosba tesszük a sertéscsontot, gyömbért, sót, borsot a vízzel, és felforraljuk. A felszínéről lekanalazzuk a habot, beletesszük az újhagymát, és lassú tűzön 20 percig főzzük. A csontokat kivesszük és kidobjuk, a levest félretesszük.

2. Egy lábos forró vízben 5 percig főzzük a tésztát. Leszűrjük, és hideg vízben leöblítjük.

3. A darált sertéshúst egy húsvágó bárddal vagy nagy késsel 3 perc alatt apróra vagdaljuk, míg a hús nagyon puha és szivacsszerű lesz. Nedves kézzel egyszerre 2 teáskanálnyi húsból kis gombócokat formálunk.

4. A levest visszatesszük a tűzre, és felforraljuk. Beletesszük a húsgombócokat, és 4 percig főzzük. Hozzáadjuk a halszószt és az ananászt.

5. A tésztát levesestányérokba osztjuk, és merőkanállal forró levest merünk rá, ügyelve arra, hogy minden tányérba jusson húsgombóc és ananász. A levesre szórjuk a szójacsírát és a mentát, és azonnal tálaljuk.

Húsgombócleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1918 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Húsgombócleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
szólj hozzá, értékelj