Húsgombócleves tésztával



Elkészítés:
1. Egy lábosba tesszük a sertéscsontot, gyömbért, sót, borsot a vízzel, és felforraljuk. A felszínéről lekanalazzuk a habot, beletesszük az újhagymát, és lassú tűzön 20 percig főzzük. A csontokat kivesszük és kidobjuk, a levest félretesszük.
2. Egy lábos forró vízben 5 percig főzzük a tésztát. Leszűrjük, és hideg vízben leöblítjük.
3. A darált sertéshúst egy húsvágó bárddal vagy nagy késsel 3 perc alatt apróra vagdaljuk, míg a hús nagyon puha és szivacsszerű lesz. Nedves kézzel egyszerre 2 teáskanálnyi húsból kis gombócokat formálunk.
4. A levest visszatesszük a tűzre, és felforraljuk. Beletesszük a húsgombócokat, és 4 percig főzzük. Hozzáadjuk a halszószt és az ananászt.
5. A tésztát levesestányérokba osztjuk, és merőkanállal forró levest merünk rá, ügyelve arra, hogy minden tányérba jusson húsgombóc és ananász. A levesre szórjuk a szójacsírát és a mentát, és azonnal tálaljuk.