Vietnami hússaláta garnélával

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej csíkokra vágott kínai kel
1 db Julienre vágott kígyóuborka
1 szál Julienre vágott sárgarépa
30 dkg nyers garnélarák
10 dkg durvára tört pörkölt mogyoró
1 db Julienre vágott piros húsú paprika
1 evőkanál kristálycukor
1 és ¼ dl víz
dl fehér ecet
1 evőkanál olaj
Az öntethez:
1 evőkanál apróra vágott vietnámi menta
1 teáskanál szezámolaj
1 teáskanál barna cukor
1 evőkanál zöldcitromlé
1 szem apróra vágott mogyoróhagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál halszósz

Elkészítés:

1. A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk. Mindegyik garnélát kibontjuk a páncéljából, a tápcsatornáját eltávolítjuk, a farkát rajta hagyjuk.

2. Egy tálba tesszük az ecetet, a vizet és a cukrot, és összekeverjük. Hozzáadjuk a sárgarépát, az uborkát, a paprikát és a kínai kelt, és beleforgatjuk, hogy bevonja a páclé. Lefedve 1 órára a hűtőbe tesszük.

3. Egy wokban felhevítjük az olajat; a sertéshúst 2 adagban magas hőfokon, keverve sütjük 3 percig, míg megbarnul. Kivesszük a wokból. Beletesszük a garnélákat, és magas hőfokon, keverve sütjük 3 percig, míg élénk rózsaszínűek lesznek.

4. A zöldségeket kivesszük a pácléből, jól lecsepegtetjük. A zöldségeket jól összekeverjük a sertéshússal, a garnélával és a földimogyoróval. A salátára locsoljuk az öntetet, és beleforgatjuk, hogy bevonja. 5 Az öntethez összekeverjük a mogyoróhagymát, fokhagymát, halszószt, zöldcitromlevet, cukrot és szezámolajat. Hozzákeverjük a vietnami mentát.

Vietnami hússaláta garnélával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1597 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Vietnami hússaláta garnélával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
most van szezonja