Vietnami hússaláta garnélával



Elkészítés:
1. A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk. Mindegyik garnélát kibontjuk a páncéljából, a tápcsatornáját eltávolítjuk, a farkát rajta hagyjuk.
2. Egy tálba tesszük az ecetet, a vizet és a cukrot, és összekeverjük. Hozzáadjuk a sárgarépát, az uborkát, a paprikát és a kínai kelt, és beleforgatjuk, hogy bevonja a páclé. Lefedve 1 órára a hűtőbe tesszük.
3. Egy wokban felhevítjük az olajat; a sertéshúst 2 adagban magas hőfokon, keverve sütjük 3 percig, míg megbarnul. Kivesszük a wokból. Beletesszük a garnélákat, és magas hőfokon, keverve sütjük 3 percig, míg élénk rózsaszínűek lesznek.
4. A zöldségeket kivesszük a pácléből, jól lecsepegtetjük. A zöldségeket jól összekeverjük a sertéshússal, a garnélával és a földimogyoróval. A salátára locsoljuk az öntetet, és beleforgatjuk, hogy bevonja. 5 Az öntethez összekeverjük a mogyoróhagymát, fokhagymát, halszószt, zöldcitromlevet, cukrot és szezámolajat. Hozzákeverjük a vietnami mentát.