Fűszeres grillezett haldarabkák

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres grillezett haldarabkák
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 szál vékonyra szeletelt fenyérfű
1 evőkanál halszósz
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt galangagyökér
¼ teáskanál
¼ teáskanál bors
2 evőkanál olaj
A körítéshez:
ízlés szerint friss vízitorma
vagy
ízlés szerint friss korianderlevél

Elkészítés:

1. Egy robotgépbe tesszük a fokhagymát, mogyoróhagymát, fenyérfüvet, őrölt kurkumát, őrölt galangát, chilit, sót, borsot, és krémmé keverjük, olajat adunk hozzá, hogy könnyebb legyen őrölni.

2. A halat nagy falatnyi darabokra vágjuk. Egy tálba tesszük a fűszerkrémmel, jól beleforgatjuk, és lefedve 15 percre a hűtőbe tesszük pácolódni.

3. Egy fóliával kibélelt grilltálcára tesszük a halat, és forró grill alatt 3-4 percig sütjük, a haldarabkákat megfordítjuk, hogy mindenütt jól megbarnuljanak.

4. Egy tálon elrendezzük a haldarabkákat, halszószt csepegtetünk rájuk. Azonnal tálaljuk, rizs illik hozzá.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Fűszeres grillezett haldarabkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1874 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Fűszeres grillezett haldarabkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
lexikon