Vietnami palacsinta salátabatyuban

Adag: 5 főre (10 adag)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg tisztított szójacsíra
17 és fél dkg rizsliszt
2 és fél dl kókusztej
15 dkg kicsontozott, vékonyra szeletelt sertésborda
30 dkg nyers, darabolt garnélarák
10 nagyobb salátalevél
4 szál apróra vágott újhagyma
2 teáskanál kukoricaliszt
½ teáskanál currypor
½ teáskanál őrölt kurkuma
1 és ¼ dl víz
dl kókuszkrém
2 teáskanál olaj
2 dkg friss menta
A mártogatószószhoz:
½ teáskanál kristálycukor
1 teáskanál friss, apróra vágott chilipaprika
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál zöldcitromlé

Elkészítés:

1. Robotgépbe tesszük a rizslisztet, a kukoricalisztet, a curryport, a kurkumát, a kókusztejet, a vizet, a kókuszkrémet, és kb. 30 másodperc alatt simára keverjük. Lefedve 45 percre félretesszük, hogy a tészta besűrűsödjön.

2. Egy vastag aljú serpenyőben felhevítünk 1 teáskanálnyi olajat; a sertéshúst adagonként mérsékelten magas hőfokon sütjük 1-2 percig, míg megbarnul.

3. A tésztát jól megkeverjük. A többi olajat felhevítjük, és 2 evőkanálnyi tésztát teszünk a serpenyőbe, körbefuttatjuk, hogy kis kerek palacsintát kapjunk. A palacsintát 30 másodpercig sütjük, vagy míg az alja kezd ropogós lenni. A palacsinta közepére teszünk 2 darab sertéshúst, 1 evőkanál rákhúst, 1 evőkanál újhagymát és 1 evőkanál szójacsírát. A serpenyőt lefedjük, és 1-2 percig pároljuk, vagy míg a rák rózsaszínű lesz, és a zöldség megpuhul. (A palacsinta alja nagyon ropogós lesz, a teteje megszilárdul, de puha marad.) A megsült palacsintát egy tálra csúsztatjuk, ugyanígy elkészítjük a többit is.

4. Mindegyik palacsintát egy salátalevélre tesszük, és a tetejére 2 mentalevelet rakunk. A salátát batyuformára összehajtjuk. A mártogató-szósszal tálaljuk.

5. A mártogatóhoz egy tálban összekeverjük a halszószt, a zöldcitromlét, a chilit és a cukrot, és habverővel jól összekeverjük.

Ázsiai élelmiszerboltokban kapható enyhe ázsiai curryport használjunk, melynek a címkéjén az áll, hogy „húsokhoz”. Ehhez a recepthez nem megfelelő a szupermarketekben kapható szokásos currypor.
Vietnami palacsinta salátabatyuban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1355 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Vietnami palacsinta salátabatyuban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
bevásárlólista