Vietnami palacsinta salátabatyuban



Elkészítés:
1. Robotgépbe tesszük a rizslisztet, a kukoricalisztet, a curryport, a kurkumát, a kókusztejet, a vizet, a kókuszkrémet, és kb. 30 másodperc alatt simára keverjük. Lefedve 45 percre félretesszük, hogy a tészta besűrűsödjön.
2. Egy vastag aljú serpenyőben felhevítünk 1 teáskanálnyi olajat; a sertéshúst adagonként mérsékelten magas hőfokon sütjük 1-2 percig, míg megbarnul.
3. A tésztát jól megkeverjük. A többi olajat felhevítjük, és 2 evőkanálnyi tésztát teszünk a serpenyőbe, körbefuttatjuk, hogy kis kerek palacsintát kapjunk. A palacsintát 30 másodpercig sütjük, vagy míg az alja kezd ropogós lenni. A palacsinta közepére teszünk 2 darab sertéshúst, 1 evőkanál rákhúst, 1 evőkanál újhagymát és 1 evőkanál szójacsírát. A serpenyőt lefedjük, és 1-2 percig pároljuk, vagy míg a rák rózsaszínű lesz, és a zöldség megpuhul. (A palacsinta alja nagyon ropogós lesz, a teteje megszilárdul, de puha marad.) A megsült palacsintát egy tálra csúsztatjuk, ugyanígy elkészítjük a többit is.
4. Mindegyik palacsintát egy salátalevélre tesszük, és a tetejére 2 mentalevelet rakunk. A salátát batyuformára összehajtjuk. A mártogató-szósszal tálaljuk.
5. A mártogatóhoz egy tálban összekeverjük a halszószt, a zöldcitromlét, a chilit és a cukrot, és habverővel jól összekeverjük.