Csirkecurry

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 75 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkecurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál currypor
150 dkg csirkehús
3 ¾ dl kókusztej
1 darabka friss, apróra vágott gyömbér
1 teáskanál
2 teáskanál kristálycukor
2 fej apróra vágott vöröshagyma
2 teáskanál chilipehely
2 evőkanál olaj
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 szál apróra vágott fenyérfű
1 és ¼ dl víz
A körethez:
ízlés szerint durvára vágott kínai metélőhagyma
ízlés szerint friss korianderlevél
ízlés szerint pörkölt mogyoró

Elkészítés:

1. Egy nagy, nehéz késsel vagy húsvágó bárddal mindegyik csirkedarabot (pl.: felsőcomb, alsócomb és szárny) kettévágjuk, a csontokat is átvágva. A csirkét megmossuk és papírtörlővel szárazra töröljük.

2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a fokhagymát, a gyömbért, a fenyérfüvet, a chilit, a curryport, és közepes hőfokon, rendszeresen keverve 3 percig pároljuk. Beletesszük a csirkét, a hagymát, a cukrot, a sót, és finoman összeforgatjuk. Lefedjük és 8 percig pároljuk, míg a hagyma megpuhul, aztán jól megkeverjük, hogy a currykeverék egyenletesen bevonja a csirkedarabokat.

3.Lefedjük, és lassú tűzön 15 percig pároljuk - a csirke lassan párolódik, s kiengedi a levét.

4. A serpenyőbe öntjük a kókusztejet a vízzel, és felforraljuk, időnként megkeverjük.

5. A hőt csökkentve, lassú tűzön, fedő nélkül 30 percig főzzük, vagy míg a hús nagyon puha lesz. Metélőfokhagymával, korianderrel és földimogyoróval körítve tálaljuk.

Készítsük ázsiai élelmiszerboltokban kapható, „csirkéhez való” enyhébb curryporral. A szupermarketekben árusított standard curryporok nem jók ehhez a recepthez.
Csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1545 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
pinterest