Vietnami sült rizs

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 65 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vietnami sült rizs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg apróra vágott sertés szűzpecsenye
12 és fél dkg száraz, vékonyra szeletelt kínai kolbász
10 dkg apróra vágott zöldbab
10 dkg kockára vágott sárgarépa
20 dkg párolt hosszúszemű fehér rizs
2 teáskanál kristálycukor
3 db tojás
¼ teáskanál
1 és ¼ dl olaj
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
6 szál apróra vágott újhagyma
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 kisebb kimagozott, apróra vágott piros chilipaprika
½ nagyobb kockára vágott piros húsú paprika
3 evőkanál halszósz
2 evőkanál szójaszósz
darabka frissen reszelt gyömbér
A körítéshez:
ízlés szerint friss korianderlevél
Az ízesítéshez:
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy tálban habosra verjük a tojásokat a sóval. Egy wokban felhevítünk 1 evőkanálnyi olajat, és körbefuttatjuk az oldalán, hogy bevonja. Beleöntjük a tojást, és közepes tűzön, rendszeresen kevergetve 2-3 percig sütjük, vagy míg a tojás éppen megszilárdul. A rántottát kivesszük a wokból, és félretesszük.

2. Még 1 kanál olajat teszünk a wokba, s amikor felforrósodott, beletesszük a vöröshagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a chilit, és 7 percig pirítjuk, rendszeresen keverve, vagy míg a hagyma puha és aranyszínű lesz; a hagymakeveréket kivesszük a wokból. Egy újabb kanál olajat teszünk a wokba, s amikor forró, beletesszük a sertéshúst és a kolbászt, és 3-4 percig kevergetve sütjük, míg átsül; a húst kivesszük a wokból.

3. A többi olajat is beletesszük a wokba, és körbefuttatjuk az oldalán, hogy bevonja; beletesszük a zöldbabot, a sárgarépát és a paprikát, és magas hőfokon 1 percig keverve sütjük. Hozzáadjuk a rizst, jól megforgatjuk, hogy a zöldség és az olaj bevonja, és 2 percig keverve sütjük. A hagymát és a húsos keveréket visszatesszük a wokba, hozzáadjuk a halszószt, a szójaszószt, a cukrot, és megsózzuk; kb. 30 másodperc alatt jól összeforgatjuk, hogy átmelegedjen. Könnyedén beleforgatjuk a rántottát, és korianderlevelekkel megszórva azonnal tálaljuk.

Ahhoz, hogy a sült rizs ne legyen ragacsos, a felhasznált főtt rizsnek hidegnek és keménynek kell lennie. Ehhez egy nappal előre főzzük meg, és tegyük a hűtőbe, de használhatunk maradék főtt rizst is. Ha ez nem lehetséges, akkor a rizs párolásához a szokásosnál valamivel kevesebb vizet használjunk, és amint a rizs megfőtt, egy tepsiben terítsük szét, hogy gyorsabban hűljön ki.
A fűszeres kínai szárazkolbász (lup chiang) ázsiai élelmiszerboltokban kapható. A hűtőben 3 hónapig is eláll.
Vietnami sült rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5638 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Vietnami sült rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
lexikon