Földimogyorós sataymártás

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Földimogyorós sataymártás
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál lágy barna cukor
4 dl kókusztej
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál olaj
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 teáskanál chilipor
2 teáskanál currypor
1 teáskanál őrölt római kömény

Elkészítés:

1. A pörkölt, nem sózott földimogyorót robotgépben finomra aprítjuk.

2. Egy közepes méretű serpenyőben felhevítjük az olajat. Beletesszük a felaprított vöröshagymát, és közepes hőfokon pároljuk 5 percig, vagy míg megpuhul.

3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a frissen reszelt gyömbért, a chiliport, a curryport és az őrölt rómaiköményt, és kevergetve 2 percig pároljuk.

4. Hozzáadjuk a kókusztejet, a puha barna cukrot és a felaprított földimogyorót. A hőt csökkentve kb. 5 percig főzzük, míg a szósz besűrűsödik.

5 Hozzáadjuk a citromlét, fűszerezzük és tálaljuk. (Ha simább mártást szeretnénk, 30 másodpercig keverjük egy robotgépben.)

Földimogyorós sataymártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1565 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Földimogyorós sataymártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
pinterest