Japán szezámmártás

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Japán szezámmártás
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg fehér szezámmag
1 és ¼ dl szójaszósz
2 evőkanál mirin
1 és ¼ dl meleg víz
2 teáskanál olaj
3 teáskanál porcukor
1 teáskanál dashi alaplé

Elkészítés:

1. Egy száraz serpenyőben közepes hőfokon 3-4 percig pirítjuk a japán fehér szezámmagot, óvatosan rázogatjuk a serpenyőt, míg a mag aranyszínű lesz; azonnal kiszedjük a serpenyőből, nehogy megégjen.

2. Egy mozsárban mozsártörővel krémmé őröljük a szezámmagot. Ha kell, adunk hozzá olajat, ami segít krémessé tenni. A krémet összekeverjük a szójaszósszal, a mirinnel, a porcukorral, az instant dashileves-granulátummal és a meleg vízzel.

3. Lefedve a hűtőben tartjuk, és az elkészítés után 2 napon belül felhasználjuk.

Japán szezámmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2483 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Japán szezámmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
tippek, fortélyok