Vietnami tavaszi tekercs salátalevélben

Adag: 10 főre (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg tisztított szójacsíra
20 db rizspapír
50 dkg garnélarák
5 dkg száraz üvegtészta
vagy
1 db felvert tojás
1 teáskanál kristálycukor
4 és fél dkg durvára vágott szójacsíra
4 szál apróra vágott újhagyma
2 evőkanál fekete gomba
2 dkg friss menta
A sütéshez:
olaj

Elkészítés:

1. Az üvegtésztát és a gombát két külön tálba rendezzük. Annyi forró vizet öntünk rájuk, amennyi ellepi, és 10 percig áztatjuk, vagy míg megpuhulnak. Mindkettőt lecsepegtetjük, a gombát durvára aprítjuk. Mindegyik garnélát kivesszük a páncéljából, tápcsatornáját eltávolítjuk, húsát apróra vágjuk.

2. Kenőtollal mindegyik rizspapír mindkét oldalát bőségesen megkenjük vízzel. 2 percig állni hagyjuk őket, hogy puhák és hajlékonyak legyenek, majd egy tányéron egymásra tesszük. Még egy kis vizet spriccelünk rájuk, egy műanyag fóliával letakarjuk, hogy a felhasználásig nedvesen tartsuk.

3. Egy tálban jól összekeverjük az üvegtésztát, a gombát, a garnélahúst, a darált sertéshúst, az újhagymát, a szójacsírát, a cukrot, a sót és a borsot. Egy evőkanálnyi tölteléket az egyik tésztalap alsó részére teszünk. Az oldalait behajtjuk, a tésztalapot szorosan feltekerjük, a szélét megkenjük tojással. Ugyanígy készítjük el a többi tekercset.

4. Papírtörlővel óvatosan minden felesleges vizet kinyomkodunk a tekercsekből. Egy serpenyőben mérsékelt forróra hevítünk 4-5 cm olajat; a tekercseket adagonként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük benne. Papírtörlőn lecsepegtetjük.

5. Mindegyik salátalevélbe teszünk egy tavaszi tekercset, a tetejére 1 evőkanál szójacsírát és 2 mentalevelet, és feltekerjük. Vietnami mártogató-szósszal tálaljuk.

Vietnami mártogatószósz

Vietnami mártogatószósz
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál friss, apróra vágott koriander
2 evőkanál hideg víz
1 teáskanál apróra vágott piros chilipaprika
1 teáskanál lágy barna cukor

Egy tálban elkeverjük a halszószt és a hideg vizet az aprított friss korianderlevéllel, az aprított piros chilivel és a puha barna cukorral, és azonnal tálaljuk.

Vietnami tavaszi tekercs salátalevélben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2448 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Vietnami tavaszi tekercs salátalevélben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
pinterest