Dióval és fetával töltött cukkini

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető olcsó
Dióval és fetával töltött cukkini
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db cukkini
5 dkg morzsolt feta sajt
2 és fél dkg apróra vágott dióbél
3 evőkanál olívaolaj
1 fej finomra vágott vöröshagyma
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
5 dkg zsemlemorzsa
1 db felvert tojás
1 teáskanál friss, apróra vágott kapor
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A cukkinit nagy fazék forrásban lévő vízbe tesszük, újra felforraljuk, és 3 percig előfőzzük. Leöntjük róla a vizet, hideg vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük. Félretesszük és hűlni hagyjuk.

2. Amikor lehűlt annyira, hogy kézbe lehet venni, éles késsel hosszában vékony csíkot vágunk le mindegyik cukkini tetejéből. Teáskanállal óvatosan kikanalazzuk a belsejüket, körben meghagyva annyit, hogy megtartsa a tölteléket. A kikanalazott húsát felaprítjuk.

3. Serpenyőben 2 evőkanál olajat felforrósítunk, és a vöröshagymát a fokhagymával együtt 5 perc alatt üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a cukkinik húsát, és még 5 percig sütjük, amíg a hagyma aranyszínűre pirul. Lehúzzuk a tűzről, és kicsit hűlni hagyjuk. Hozzákeverjük a feta sajtot, majd a diót, a zsemlemorzsát, a tojást, a kaprot, végül sóval, borssal ízesítjük.

4. A tölteléket a kivájt cukkinikbe töltjük, majd szorosan egymás mellé, tűzálló tálba helyezzük őket. Meglocsoljuk a maradék olajjal.

5. Alufóliával lefedjük, és 190 °C-ra előmelegített sütőbe téve 30 percig sütjük. A fóliát eltávolítjuk, és további 10-15 perc alatt aranybarnára pirítjuk. A sütőből kivéve azonnal az asztalra adjuk.

Dióval és fetával töltött cukkini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4888 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Dióval és fetával töltött cukkini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
pinterest