Muszaka sült zöldségekkel



Elkészítés:
1. A padlizsánt a cukkinivel, vöröshagymával, paprikával és fokhagymával tepsibe terítjük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, megrázogatjuk, hogy minden darabot érjen az olaj, és egyenletesen terüljenek el a tepsiben. Meghintjük kakukkfűvel, majd sózzuk, borsozzuk. 220 °C-ra előmelegített sütőbe téve 30-35 perc alatt aranybarnára és puhára sütjük, félidőben megfordítjuk a tepsit.
2. Közben a tojást a joghurttal összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Ha a zöldségek megsültek, kivesszük, és a sütő hőmérsékletét 180 °C-ra csökkentjük.
3. A sült zöldség felét tűzálló tálba terítjük, rákanalazzuk a paradicsomot a levével együtt, majd befedjük a többi sült zöldséggel. Ráöntjük a joghurtos tojást, végül a feta sajtot a tetejére morzsoljuk. A sütőben 45-60 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Tűzforrón, langyosan vagy hidegen is kínálhatjuk.