Muszaka sült zöldségekkel

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Muszaka sült zöldségekkel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagy szeletelt padlizsán
2 db szeletelt cukkini
2 db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
40 dkg hámozott, konzerv paradicsom
6 dkg feta sajt
2 fej cikkekre vágott vöröshagyma
2 gerezd durvára vágott fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál friss, apróra vágott kakukkfű
2 db felvert tojás
3 dl zsíros görög joghurt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsánt a cukkinivel, vöröshagymával, paprikával és fokhagymával tepsibe terítjük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, megrázogatjuk, hogy minden darabot érjen az olaj, és egyenletesen terüljenek el a tepsiben. Meghintjük kakukkfűvel, majd sózzuk, borsozzuk. 220 °C-ra előmelegített sütőbe téve 30-35 perc alatt aranybarnára és puhára sütjük, félidőben megfordítjuk a tepsit.

2. Közben a tojást a joghurttal összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Ha a zöldségek megsültek, kivesszük, és a sütő hőmérsékletét 180 °C-ra csökkentjük.

3. A sült zöldség felét tűzálló tálba terítjük, rákanalazzuk a paradicsomot a levével együtt, majd befedjük a többi sült zöldséggel. Ráöntjük a joghurtos tojást, végül a feta sajtot a tetejére morzsoljuk. A sütőben 45-60 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Tűzforrón, langyosan vagy hidegen is kínálhatjuk.

Muszaka sült zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2062 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Muszaka sült zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
google+