Párolt kacsa gombával



Elkészítés:
1. A gombát 20 percre forró vízbe áztatjuk. Jól lecsepegtetjük, és felszeleteljük.
2. Egy nagy, nehéz késsel vagy húsvágó bárddal kis darabokra vágjuk a kacsát, a csontját átvágva. A darabokat elrendezzük egy rácson, és forró vízzel leöntjük - így a bőr beszívja a vizet, és megakadályozza, hogy a hús kiszáradjon. Lecsepegtetjük, és papírtörlővel leitatjuk róluk a nedvességet.
3. Egy vastag aljú serpenyőt kikenünk olajjal; 2-3 adagban beletesszük a kacsát, és közepes hőfokon, rendszeresen forgatva kb. 8 percig sütjük, míg megbarnul. (Minél jobban megbarnul ennél a lépésnél, annál szebb színe lesz, ha kész.) Mindegyik adag után krepp papírtörlővel kitöröljük a serpenyőből a felesleges olajat.
4. A serpenyőt ismét kitöröljük papírtörlővel, és az összes kacsát visszatesszük a serpenyőbe. Hozzáadjuk a gombát, szójaszószt, bort, cukrot és narancshéjat. A keveréket felforraljuk, majd lassú tűzön, lefedve főzzük 35 percig, vagy míg a kacsa megpuhul.
5. A tetejéről óvatosan lemerjük az olajat. Sózzuk, borsozzuk, és tálalás előtt lefedve 10 percig állni hagyjuk. A kacsát kivesszük a mártásból, a narancshéjat kidobjuk. A vízitormából kis ágakat tépünk le, és egy nagy tál egyik oldalán elrendezzük. A kacsadarabokat óvatosan a tál másik oldalára tesszük - próbáljuk meg a kacsát nem a vízitormára tenni, mert akkor ragacsos lesz. Óvatosan egy kis mártást kanalazunk a kacsára, és tálaljuk.