Párolt kacsa gombával

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 80 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Párolt kacsa gombával
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kacsa
teáskanál olaj
2 evőkanál szójaszósz
evőkanál rizsbor
teáskanál kristálycukor
2 csík friss narancshéj
2 dkg vízitorma

Elkészítés:

1. A gombát 20 percre forró vízbe áztatjuk. Jól lecsepegtetjük, és felszeleteljük.

2. Egy nagy, nehéz késsel vagy húsvágó bárddal kis darabokra vágjuk a kacsát, a csontját átvágva. A darabokat elrendezzük egy rácson, és forró vízzel leöntjük - így a bőr beszívja a vizet, és megakadályozza, hogy a hús kiszáradjon. Lecsepegtetjük, és papírtörlővel leitatjuk róluk a nedvességet.

3. Egy vastag aljú serpenyőt kikenünk olajjal; 2-3 adagban beletesszük a kacsát, és közepes hőfokon, rendszeresen forgatva kb. 8 percig sütjük, míg megbarnul. (Minél jobban megbarnul ennél a lépésnél, annál szebb színe lesz, ha kész.) Mindegyik adag után krepp papírtörlővel kitöröljük a serpenyőből a felesleges olajat.

4. A serpenyőt ismét kitöröljük papírtörlővel, és az összes kacsát visszatesszük a serpenyőbe. Hozzáadjuk a gombát, szójaszószt, bort, cukrot és narancshéjat. A keveréket felforraljuk, majd lassú tűzön, lefedve főzzük 35 percig, vagy míg a kacsa megpuhul.

5. A tetejéről óvatosan lemerjük az olajat. Sózzuk, borsozzuk, és tálalás előtt lefedve 10 percig állni hagyjuk. A kacsát kivesszük a mártásból, a narancshéjat kidobjuk. A vízitormából kis ágakat tépünk le, és egy nagy tál egyik oldalán elrendezzük. A kacsadarabokat óvatosan a tál másik oldalára tesszük - próbáljuk meg a kacsát nem a vízitormára tenni, mert akkor ragacsos lesz. Óvatosan egy kis mártást kanalazunk a kacsára, és tálaljuk.

Ha a kacsát alacsony hőfokon pároljuk, a húsa puha lesz, szinte elolvad a szánkban, a mártás pedig nagyon finom lesz. Ha túl magas a hőfok, a kacsa kiszárad, és elveszti az ízét.
Párolt kacsa gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3003 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Párolt kacsa gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
cikkek