Fokhagymás bélszín vízitormával

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fokhagymás bélszín vízitormával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg bélszín
4 gerezd zúzott fokhagyma
25 dkg vízitorma
¼ teáskanál frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál zöldcitromlé
4 szál apróra vágott újhagyma
1 evőkanál durvára tört zöldbors
3 szál vékonyra szeletelt fenyérfű
3 evőkanál olaj
¼ teáskanál
12 és fél dkg félbevágott koktélparadicsom

Elkészítés:

1. Vékonyan felszeleteljük a félig fagyott bélszínt. Egy tálba tesszük a bélszínt, a zöld borsot, a fokhagymát, a fenyérfüvet, 2 evőkanál olajat, sót és fekete borsot. Jól összekeverjük, lefedve 30 percig a hűtőben pácoljuk.

2. A vízitorma zöldjét letépjük a kemény szárról, kis darabokra törjük, jól lemossuk és lecsepegtetjük. Egy tálon elrendezzük a vízitormát, és körülrakjuk a koktélparadicsomokkal.

3. Egy wokban vagy vastag aljú serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat, nagyon forróra, hogy kissé füstöljön. Beletesszük a marhahúsos keveréket, és gyorsan keverve sütjük, míg a hús éppen csak megsül.

4. Beletesszük az újhagymát, és beleforgatjuk. A marhahúsos keveréket kivesszük a serpenyőből, a vízitorma közepére halmozzuk, a tetejére citromlét csepegtetünk. Azonnal tálaljuk.

Ha időnk engedi, 30 perc alatt félig fagyasszuk meg a húst, mert akkor megkeményedik, és így könnyebb nagyon vékonyra szeletelni.
Fokhagymás bélszín vízitormával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 804 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Fokhagymás bélszín vízitormával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
szólj hozzá, értékelj