Makaróni fésűkagylóval és fenyőmaggal



Elkészítés:
1. Forrásban lévő sós vízbe téve 10-12 perc alatt (vagy a csomagoláson található utasítást követve) puhára főzzük a makarónit.
2. A tészta elkészülte előtt 5 perccel, egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a fokhagymát, és 1-2 percig sütjük, amíg megüvegesedik, de még nem kezd barnulni. Hozzáadjuk a fenyőmagot, és kissé megpirítjuk. Belekeverjük a kagylót, és addig sütjük, amíg kezd fehéredni a húsa. Sóval, borssal ízesítjük.
3. Amikor a tészta elkészült, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd visszatesszük a lábosba. Hozzáadjuk a kagylót a serpenyőben keletkezett szafttal együtt, és óvatosan összeforgatjuk. Apróra vágott bazsalikommal meghintve tálaljuk.