Makaróni fésűkagylóval és fenyőmaggal

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Makaróni fésűkagylóval és fenyőmaggal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg fenyőmag
8 nagyobb tisztított, szeletelt fésűkagyló
40 dkg csőtészta
vagy
40 dkg makaróni
4 evőkanál olívaolaj
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Forrásban lévő sós vízbe téve 10-12 perc alatt (vagy a csomagoláson található utasítást követve) puhára főzzük a makarónit.

2. A tészta elkészülte előtt 5 perccel, egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a fokhagymát, és 1-2 percig sütjük, amíg megüvegesedik, de még nem kezd barnulni. Hozzáadjuk a fenyőmagot, és kissé megpirítjuk. Belekeverjük a kagylót, és addig sütjük, amíg kezd fehéredni a húsa. Sóval, borssal ízesítjük.

3. Amikor a tészta elkészült, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd visszatesszük a lábosba. Hozzáadjuk a kagylót a serpenyőben keletkezett szafttal együtt, és óvatosan összeforgatjuk. Apróra vágott bazsalikommal meghintve tálaljuk.

Makaróni fésűkagylóval és fenyőmaggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1318 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Makaróni fésűkagylóval és fenyőmaggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
facebook