Tenger gyümölcsei csőtésztával

| , Makaróni tenger gyümölcseivel receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tenger gyümölcsei csőtésztával
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg vegyes, mélyhűtött tenger gyümölcsei
10 dkg rövid csőtészta
vagy
10 dkg makaróni
¾ evőkanál olívaolaj
¼ fej finomra vágott vöröshagyma
½ gerezd finomra vágott fokhagyma
¼ csipet kristálycukor
2 evőkanál friss, apróra vágott zöldfűszer
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, beletesszük a vöröshagymát a fokhagymával együtt, és 5 perc alatt üvegesre pároljuk.

2. Felöntjük a borral, és felforraljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, a csipetnyi cukrot, a felaprított zöldfűszereket (például petrezselymet, oregánót vagy majoránnát), sóval, borssal ízesítjük, majd 15-20 percig lassú tűzön főzzük.

3. Ezalatt forrásban lévő sós vízbe téve 10-12 perc alatt (vagy a csomagoláson található utasítást követve) megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a lábosba. Meglocsoljuk a maradék olajjal, és beleforgatjuk.

4. A tenger gyümölcseit a paradicsommártásba tesszük, és lassú tűzön, 3-4 perc alatt átforrósítjuk. A tészta tetejére halmozva tálaljuk.

Tenger gyümölcsei csőtésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3007 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Tenger gyümölcsei csőtésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
tippek, fortélyok