Tenger gyümölcsei olajban sütve

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg darabolt ördöghalfilé
4 db élő, tisztított fésűkagyló
22 dkg tisztított garnélarák
20 dkg lebőrözött, csíkokra vágott nyelvhalfilé
vagy
20 dkg lebőrözött, csíkokra vágott fehér húsú halfilé
A sütéshez:
igény szerint kukoricaolaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint petrezselyemzöld
igény szerint cikkekre vágott citrom
A tésztához:
2 és ¼ dl tej
11 és fél dkg liszt
1 csipet
1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. Elsőként a tésztát állítjuk össze. A lisztet a sóval mély tálba szitáljuk. A közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a tojássárgáját az olívaolajjal. Elkeverjük, és fokozatosan beledolgozzuk a lisztet. A tejet is részletekben öntjük hozzá, kézi habverővel folyamatosan keverve, hogy sima masszát kapjunk. A tálat letakarjuk, és a tésztát 30 percig pihentetjük.

2. Fritőzben vagy nagy, vastag aljú serpenyőben bő kukoricaolajat hevítünk 180-190 °C-ra. Akkor megfelelő az olaj hőmérséklete, ha a beledobott kenyérkocka 30 másodperc alatt megpirul.

3. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük. óvatosan beleforgatjuk a félretett tésztamasszába.

4. A tenger gyümölcseiből készített falatkákat egyenként megmártjuk a tésztában, és a forró olajban több adagban, adagonként 3-4 perc alatt ropogósra és aranyszínűre sütjük. (Ha túl sokat sütünk egyszerre, a tészta megszívja magát, és nem lesz ropogós.) A kisült darabokat szűrőkanállal papírtörlőre szedjük, és lecsepegtetjük. Előmelegített tálba tesszük, és langyos sütőben melegen tartjuk, míg az összes elkészül.

5. Petrezselyemmel díszítve, citromgerezdekkel körítve tálaljuk.

Tenger gyümölcsei olajban sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5211 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Tenger gyümölcsei olajban sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
lexikon