Sült szardínia citrommal és oregánóval

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült szardínia citrommal és oregánóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db karikára vágott citrom
12 nagyobb konyhakész szardínia
4 evőkanál friss, apróra vágott oregánó
1 db citrom leve és reszelt héja
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. Az egyik citromot felkarikázzuk, a másiknak a héját lereszeljük, a levét pedig kifacsarjuk.

2. A szardíniák fejét levágjuk, és lapos tűzálló edényben egymás mellé fektetjük őket. A citromkarikákat a halak közé dugdossuk. Az olajjal és a citromlével meglocsoljuk, majd citromhéjjal, friss oregánóval, sóval és borssal meghintjük.

3. A halat 190 °C-ra előmelegített sütőbe téve 20-30 percig sütjük, amíg megpuhul. Citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sült szardínia citrommal és oregánóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2331 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Sült szardínia citrommal és oregánóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
tippek, fortélyok