Sült makréla mazsolával és fenyőmaggal töltve



Elkészítés:
1. A töltelékhez nagy, vastag aljú serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, beletesszük a hagymát, és 5 perc alatt üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről.
2. A zsemlemorzsát a mazsolával, a fenyőmaggal, a citromhéjjal, a kaporral meg a petrezselyemmel mély tálba szórjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a párolt hagymát és a tojást, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.
3. A masszát a halak hasüregébe töltjük, és lapos tűzálló tálban, szorosan egymás mellé fektetjük a halakat. Az oldalukat ferdén beirdaljuk, majd meglocsoljuk a citromlével és az olívaolaj maradékával.
4. 190 °C-ra előmelegített sütőbe téve, fedő nélkül, 35-40 perc alatt puhára sütjük, közben kétszer átkenegetjük. Salátaágyra fektetjük, és citromgerezdekkel körítve, forrón kínáljuk.