Sült makréla mazsolával és fenyőmaggal töltve

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült makréla mazsolával és fenyőmaggal töltve
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg apróra vágott mazsola
10 dkg fenyőmag
4 db 35 dkg-os, konyhakész makréla
3 evőkanál olívaolaj
1 fej finomra vágott vöröshagyma
10 dkg friss zsemlemorzsa
1 db citrom leve és reszelt héja
1 evőkanál friss, apróra vágott kapor
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
1 db felvert tojás
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint cikkekre vágott citrom
igény szerint salátalevél

Elkészítés:

1. A töltelékhez nagy, vastag aljú serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, beletesszük a hagymát, és 5 perc alatt üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről.

2. A zsemlemorzsát a mazsolával, a fenyőmaggal, a citromhéjjal, a kaporral meg a petrezselyemmel mély tálba szórjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a párolt hagymát és a tojást, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.

3. A masszát a halak hasüregébe töltjük, és lapos tűzálló tálban, szorosan egymás mellé fektetjük a halakat. Az oldalukat ferdén beirdaljuk, majd meglocsoljuk a citromlével és az olívaolaj maradékával.

4. 190 °C-ra előmelegített sütőbe téve, fedő nélkül, 35-40 perc alatt puhára sütjük, közben kétszer átkenegetjük. Salátaágyra fektetjük, és citromgerezdekkel körítve, forrón kínáljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sült makréla mazsolával és fenyőmaggal töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1821 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Sült makréla mazsolával és fenyőmaggal töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
hírlevél