Ördöghal-garnéla kebab

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető drága
Ördöghal-garnéla kebab
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 nagyobb tisztított garnélarák
16 db friss babérlevél
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál citromlé
3 evőkanál olívaolaj
1 db zöld, darabolt kaliforniai paprika
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A kenéshez:
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. Az ördöghalat kb. 2,5-3 cm-es kockákra vágjuk. A paprikát kimagozzuk, és nagyjából ugyanakkora kockákra szeljük. A vöröshagymát 6 cikkbe vágjuk, majd a cikkelyeket keresztben félbevágjuk, esetleg rétegeire bontjuk.

2. A pácléhez az olajat mély tálba öntjük, felverjük a citromlével, hozzáadjuk a fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A haldarabokat, a garnélákat, a hagymaszeleteket és a paprikakockákat a tálban jól átforgatjuk, hogy az olaj egyenletes bevonatot képezzen a falatkákon. Lefedve 120-180 percre behűtjük.

3. A hal-, garnéla-, hagyma- és paprikadarabokat a friss babérlevelekkel váltogatva 8 beolajozott, lapos fémnyársra fűzzük, egyenletesen elosztva a különféle hozzávalókat. A nyársakat kiolajozott grilltepsire fektetjük.

4. Felforrósítjuk a grillsütőt, és 10-15 perc alatt megsütjük a kebabokat. A sütés ideje alatt gyakran megforgatjuk és megkenegetjük a maradék páclével, amíg megpuhulnak és a falatkák kicsit megpörkölődnek. Forrón kínáljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Ördöghal-garnéla kebab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1337 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Ördöghal-garnéla kebab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
van itthon