Halfilé tojásos-citromos mártásban

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Halfilé tojásos-citromos mártásban
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet 20 dkg-os halfilé
7 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
3 db tojás
1 fej karikára vágott vöröshagyma
másfél dl víz
1 evőkanál friss, apróra vágott kapor
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halszeleteket nagy, de nem túl mély lábosba fektetjük, rászórjuk a karikára vágott hagymát, felöntjük a citromlével és a vízzel, sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, majd fedő alatt, lassú tűzön 15-20 percig pároljuk, amíg a halhús teljesen megpuhul.

2. Közben a tojásokat tálba ütjük és felverjük. Amint a hal megpuhult, szűrőkanállal átemeljük egy előmelegített tálra, és ráhalmozzuk a hagymakarikákat is. A tálat langyos sütőbe téve melegen tartjuk.

3. A hal főzőlevét leszűrjük, és kézi habverővel folyamatosan verve, a tojást apránként hozzácsorgatjuk. A tojásos keveréket átöntjük egy kisebb lábosba, és lassan melegíteni kezdjük. Folyamatosan tovább verve, 2-3 perc alatt besűrítjük a mártást, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel, mert akkor a tojás kicsapódik.

4. A mártásba keverjük a kaprot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a halra kanalazzuk. Hidegen, melegen egyaránt kínálhatjuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Halfilé tojásos-citromos mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1638 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Halfilé tojásos-citromos mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
facebook