Halfilé tojásos-citromos mártásban



Elkészítés:
1. A halszeleteket nagy, de nem túl mély lábosba fektetjük, rászórjuk a karikára vágott hagymát, felöntjük a citromlével és a vízzel, sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, majd fedő alatt, lassú tűzön 15-20 percig pároljuk, amíg a halhús teljesen megpuhul.
2. Közben a tojásokat tálba ütjük és felverjük. Amint a hal megpuhult, szűrőkanállal átemeljük egy előmelegített tálra, és ráhalmozzuk a hagymakarikákat is. A tálat langyos sütőbe téve melegen tartjuk.
3. A hal főzőlevét leszűrjük, és kézi habverővel folyamatosan verve, a tojást apránként hozzácsorgatjuk. A tojásos keveréket átöntjük egy kisebb lábosba, és lassan melegíteni kezdjük. Folyamatosan tovább verve, 2-3 perc alatt besűrítjük a mártást, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel, mert akkor a tojás kicsapódik.
4. A mártásba keverjük a kaprot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a halra kanalazzuk. Hidegen, melegen egyaránt kínálhatjuk.