Rájauszony mustáros kaprimártásban

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rájauszony mustáros kaprimártásban
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél db rájauszony
1 evőkanál finomra vágott kapribogyó
1 evőkanál magos mustár
2 és fél evőkanál olívaolaj
1 és ¼ fej finomra vágott vöröshagyma
1 és ¼ gerezd finomra vágott fokhagyma
1 ¾ dl zsíros görög joghurt
1 és ¼ teáskanál citromlé
1 és ¼ evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
kevés apróra vágott petrezselyemzöld
A tálaláshoz:
igény szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A rájauszonyokat félbevágjuk, és nagy serpenyőbe helyezzük. Annyi sós vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és felforraljuk, majd lassú tűzön 10-15 perc alatt egészen puhára pároljuk.

2. Ezalatt elkészítjük a mustáros-kapribogyós mártást. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a vöröshagymát a fokhagymával együtt, és 5 perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a joghurtot, a citromlét, a petrezselymet meg a kapribogyót, és 1-2 perc alatt összemelegítjük. (Nem szabad felforrnia, mert akkor a joghurt kicsapódik.) Végül belekeverjük a mustárt, és sóval, borssal ízesítjük.

3. A rájauszonyokat lecsepegtetjük, és 4 előmelegített tányérra szedjük. Rálocsoljuk a mártást, és meghintjük egy kevés friss petrezselyemmel. Citromgerezdekkel körítve, forrón kínáljuk.

Rájauszony mustáros kaprimártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1558 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Rájauszony mustáros kaprimártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
facebook