Rájauszony mustáros kaprimártásban



Elkészítés:
1. A rájauszonyokat félbevágjuk, és nagy serpenyőbe helyezzük. Annyi sós vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és felforraljuk, majd lassú tűzön 10-15 perc alatt egészen puhára pároljuk.
2. Ezalatt elkészítjük a mustáros-kapribogyós mártást. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a vöröshagymát a fokhagymával együtt, és 5 perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a joghurtot, a citromlét, a petrezselymet meg a kapribogyót, és 1-2 perc alatt összemelegítjük. (Nem szabad felforrnia, mert akkor a joghurt kicsapódik.) Végül belekeverjük a mustárt, és sóval, borssal ízesítjük.
3. A rájauszonyokat lecsepegtetjük, és 4 előmelegített tányérra szedjük. Rálocsoljuk a mártást, és meghintjük egy kevés friss petrezselyemmel. Citromgerezdekkel körítve, forrón kínáljuk.