Szőlőlevélben sült tengeri hal



Elkészítés:
1. Ha friss szőlőleveleket használunk, megmossuk, a levélnyélnél fogva egy csomóba kötjük, és 1 percre forrásban lévő, sós vízbe mártjuk. Hideg víz alatt leöblítjük, majd leszárogatjuk őket. Levágjuk a levélnyelet. Ha sós vízben eltett szőlőlevelet használunk, a leveleket tálba fektetjük, forrásban lévő vizet öntünk rá, és 20 percig áztatjuk benne. Leszűrjük, 20 percre hideg vízbe áztatjuk, majd újra lecsepegtetjük.
2. A lepikkelyezett, kibelezett halak hasüregét sóval és borssal bedörzsöljük, és mindegyikbe néhány megfelezett citromkarikát és 2-3 friss kaporszálat helyezünk. A halakat kívülről megkenjük olívaolajjal, és megszórjuk sóval, borssal.
3. Előmelegítjük a grillsütőt. Két egymáson elcsúsztatott friss szőlőlevél (vagy 5-6 konzerv levél) közepére fektetünk egy halat, és belecsavarjuk a levelekbe. Ha friss szőlőlevelet használunk, konyhai cérnával rögzítjük, hogy ne nyíljon szét.
4. A halakat kb. 10 percig grillezzük, amíg teljesen megpuhulnak és átsülnek. Forrón tálaljuk.