Szőlőlevélben sült tengeri hal

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szőlőlevélben sült tengeri hal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db 20 dkg-os, konyhakész tengeri sügér
vagy
4 db 20 dkg-os, konyhakész tengeri hal
20 dkg konzerv szőlőlevél
vagy
8 kisebb szőlőlevél
2 evőkanál olívaolaj
1 csokor friss kapor
1 db szeletelt, félbevágott citrom
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Ha friss szőlőleveleket használunk, megmossuk, a levélnyélnél fogva egy csomóba kötjük, és 1 percre forrásban lévő, sós vízbe mártjuk. Hideg víz alatt leöblítjük, majd leszárogatjuk őket. Levágjuk a levélnyelet. Ha sós vízben eltett szőlőlevelet használunk, a leveleket tálba fektetjük, forrásban lévő vizet öntünk rá, és 20 percig áztatjuk benne. Leszűrjük, 20 percre hideg vízbe áztatjuk, majd újra lecsepegtetjük.

2. A lepikkelyezett, kibelezett halak hasüregét sóval és borssal bedörzsöljük, és mindegyikbe néhány megfelezett citromkarikát és 2-3 friss kaporszálat helyezünk. A halakat kívülről megkenjük olívaolajjal, és megszórjuk sóval, borssal.

3. Előmelegítjük a grillsütőt. Két egymáson elcsúsztatott friss szőlőlevél (vagy 5-6 konzerv levél) közepére fektetünk egy halat, és belecsavarjuk a levelekbe. Ha friss szőlőlevelet használunk, konyhai cérnával rögzítjük, hogy ne nyíljon szét.

4. A halakat kb. 10 percig grillezzük, amíg teljesen megpuhulnak és átsülnek. Forrón tálaljuk.

Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Szőlőlevélben sült tengeri hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1907 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Szőlőlevélben sült tengeri hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj