Fokhagymás sügér roston

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fokhagymás sügér roston
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
6 db konyhakész tengeri hal
vagy
6 db konyhakész csattogóhal
vagy
6 db konyhakész tengeri sügér
3 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
6 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál citromlé
2 evőkanál friss, apróra vágott kakukkfű
vagy
3 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
vagy
2 evőkanál friss, apróra vágott majoránna
vagy
2 evőkanál friss, apróra vágott oregánó
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A kenéshez:
igény szerint olívaolaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a grillsütőt. A citromlét az olajjal, sóval és borssal egy tálkában alaposan elkeverjük. A halakat kívül-belül megkenjük a citromos olajjal, majd meghintjük zöldfűszerrel. Az előkészített halakat kiolajozott grillserpenyőbe vagy grilltepsire fektetjük.

2. A halakat a citromos olajjal gyakran kenegetve körülbelül 10 perc alatt aranybarnára sütjük, közben egyszer megfordítjuk.

3. Közben a felaprított fokhagymát összekeverjük a petrezselyemmel. A megsült halra szórjuk, és hidegen vagy melegen, citrommal körítve kínáljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Fokhagymás sügér roston
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6359 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Fokhagymás sügér roston
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
cikkek