Zöldborsós fürj

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kép nélkül
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg szárított borsó
1 db fürj
1 evőkanál olaj
1 csipet morzsolt majoránna
1 teáskanál zsemlemorzsa
2 dkg szárított sárgarépa
1 csipet apróra vágott petrezselyemzöld
1 csipet őrölt bors
1 csipet szárított
1 dkg szárított petrezselyemgyökér
ízlés szerint Piros arany

Elkészítés:

A fürjet előkészítjük, kívül-belül bedörzsöljük majoránnával és sóval, esetleg zelleres sóval, végül külsejét bekenjük Piros Arannyal elkevert olajjal.

Petrezselymes zsírban átsütjük, kevés vizet aláöntve.

A borsót és az előzőleg beáztatott zöldségeket sós vízben megpároljuk, kevés zsemlemorzsával elkeverjük (tehetünk hozzá 1 keményre főtt, felkockázott tyúktojást, illetve 2 kemény fürjtojást is) és sütés előtt a fürj hasüregébe töltjük.

A tepsit alufóliával lefedjük és a sütőbe toljuk.

Az utolsó 10 percben vegyük le a fóliát, hogy a fürj szépen megpiruljon.

Természetesen az aszalt vagy szárított alapanyagok helyettesíthetők frissekkel is, ekkor nem kell előre beáztatnunk őket.
A zeller íze semmiféleképp nem illik a fürjhöz. A petrezselyem ily módon használva keserűre ég mire a fürj megpirul. Célszerűbb a sütés végén a forró zsírba dobni, és ezzel a zsírral megöntözni a fürjet.
Száraz, rozé habzóbor illik hozzá.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Zöldborsós fürj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2324 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Aszalás, kandírozás
Aszalás, kandírozás
(Kossuth Kiadó, 1992)

A gyümölcsök, zöldségek, levélfűszerek tartósításának természetes és olcsó módja az aszalás, szárítás. Az így eltett zöldfélék megőrzik tápanyag- és vitamintartalmuk döntő részét, hiszen csupán az előáztatással... bővebben...
Kép nélkül
Zöldborsós fürj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Aszalás, kandírozás
Aszalás, kandírozás
(Kossuth Kiadó, 1992)

A gyümölcsök, zöldségek, levélfűszerek tartósításának természetes és olcsó módja az aszalás, szárítás. Az így eltett zöldfélék megőrzik tápanyag- és vitamintartalmuk döntő részét, hiszen csupán az előáztatással... bővebben...
most van szezonja