Üvegtészta rákhússal

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Üvegtészta rákhússal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 szem vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
20 dkg cérnametélt
vagy
20 dkg száraz üvegtészta
3 szál ferdén vékonyra szeletelt újhagyma
2 evőkanál olaj
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 szál vékonyra szeletelt fenyérfű
1 db Julienre vágott piros húsú paprika
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál zöldcitromlé
2 teáskanál kristálycukor

Elkészítés:

1. Az üvegtésztát forró vízbe áztatjuk 20 percre, vagy míg megpuhul; lecsepegtetjük. Egy ollóval rövid darabokra vágjuk, hogy könnyebben lehessen fogyasztani.

2. Egy wokban vagy vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a mogyoróhagymát, a fokhagymát és a fenyérfüvet, és magas hőfokon 2 percig keverve sütjük. Hozzáadjuk a paprikát, és jól beleforgatva még 30 másodpercig sütjük. Hozzáadjuk az üvegtésztát, és beleforgatjuk. Lefedve 1 percig pároljuk, vagy míg a tészta átmelegszik.

3. Hozzáadjuk a rákhúst, a halszószt, a zöldcitromlevet és a cukrot, és 2 fakanállal jól összeforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, az újhagymával megszórva tálaljuk.

A legjobb mindig a friss rákhús, de drágább, és ritkán kapható. A konzerv rákhúsnak kissé más az íze és az állaga, mint a frissé, mert sózzák. Miután lecsepegtettük, egy késsel vagy az ujjunkkal ellenőrizzük, hogy van-e benne hártya vagy páncéldarab, és kivesszük. Vegyük figyelembe, hogy a lecsepegtetett rákhús súlya csak a fele a konzervdobozon feltüntetett mennyiségnek.
Üvegtészta rákhússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2113 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Üvegtészta rákhússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
lexikon