Cukrozott pite



Elkészítés:
1. 1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal elkeverjük, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a megmaradt tej felét, a lisztet, a sót, utána a többi tejet, hogy egészen lágy galuskatésztát kapjunk, amit fakanállal jól kidolgozunk.
2. Végül hozzákeverjük a tojásfehérjéből vert kemény habot, és a tésztát letakarva 45 percig kelesztjük, majd 1-2 percig újra átdolgozzuk.
3. Hideg vajjal bekent tepsibe öntjük, ahol 20 percig újrakelesztjük. Végül a tetejét megkenjük tejjel, megszórjuk a kristálycukorral és közepesre melegített sütőben kb. 30 percen át sütjük. Langyosra hűtjük, majd kockákra vágjuk.