Cukrozott pite

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Kép nélkül
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg vaj
2 dkg élesztő
2 db tojás
40 dkg liszt
2 dkg vaj
5 dl tej
ízlés szerint

Elkészítés:

1. 1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal elkeverjük, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a megmaradt tej felét, a lisztet, a sót, utána a többi tejet, hogy egészen lágy galuskatésztát kapjunk, amit fakanállal jól kidolgozunk.

2. Végül hozzákeverjük a tojásfehérjéből vert kemény habot, és a tésztát letakarva 45 percig kelesztjük, majd 1-2 percig újra átdolgozzuk.

3. Hideg vajjal bekent tepsibe öntjük, ahol 20 percig újrakelesztjük. Végül a tetejét megkenjük tejjel, megszórjuk a kristálycukorral és közepesre melegített sütőben kb. 30 percen át sütjük. Langyosra hűtjük, majd kockákra vágjuk.

Cukrozott pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 642 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Kép nélkül
Cukrozott pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
recept beküldése