Csirkekebab joghurtmártással

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkekebab joghurtmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb lebőrözött, kicsontozott csirkemellfilé
A díszítéshez:
néhány gerezd citrom
A mártáshoz:
3 dl zsíros görög joghurt
1 evőkanál friss, apróra vágott zöldfűszer
2 gerezd zúzott fokhagyma
½ db citrom leve
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A nyársakhoz:
igény szerint kukoricacsíra-olaj
A tálaláshoz:
igény szerint csíkokra vágott kötözősaláta
vagy
igény szerint csíkokra vágott római saláta
igény szerint rizs

Elkészítés:

1. A mártáshoz mély tálba tesszük a joghurtot, a fokhagymát, a citromlét meg a zöldfűszereket (oregánót, kaprot, tárkonyt vagy petrezselymet), sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.

2. A csirkemellet 4 cm-es kockákra vágjuk. A joghurtos keverékbe beleforgatjuk, hogy jól bevonja őket a mártás. Lefedjük, és 60 percre a hűtőbe tesszük pácolódni. Ha fanyársakat használunk, sütés előtt 30 percre hideg vízbe áztatjuk őket.

3. Előmelegítjük a grillsütőt. A csirkedarabokat felfűzzük 8 olajozott fém kebabnyársra, fanyársra vagy vastag fás rozmaringszárra, és olajozott grillserpenyőbe fektetjük.

4. A kebabokat körülbelül 15 percig sütjük a grillen, közben forgatjuk, és a maradék páclével időnként megkenjük, amíg enyhén barnára pirulnak és megpuhulnak.

5. A maradék páclét serpenyőbe öntjük, és lassan felmelegítjük, de nem forraljuk fel. A kebabokat a salátával, rizságyon tálaljuk, és citromcikkekkel díszítjük. A meleg joghurtmártással fogyasztjuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Csirkekebab joghurtmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2053 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Csirkekebab joghurtmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
van itthon