Csirkemell kecskesajttal és bazsalikommal töltve

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkemell kecskesajttal és bazsalikommal töltve
Eszközök: hústű, kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db lebőrözött csirkemellfilé
5 dkg lágy kecskesajt
1 csokor friss bazsalikom
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Éles késsel a hosszabb oldaluk felől beleszúrunk a filékbe (vigyázva, hogy ne szúrjuk át), és mindegyikbe tölthető zsebet vágunk, óvatosan, hogy a szélüket ne vágjuk át. Négy egyenlő adagra osztjuk a kecskesajtot, és 3-4 friss bazsalikomlevéllel az így kialakított zsebekbe töltjük. A nyílást fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük, majd sóval, borssal megszórjuk a csirkemelleket.

2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, belefektetjük a megtöltött csirkemelleket, és kis lángon, többször megforgatva, 15-20 perc alatt puhára és aranyszínűre sütjük.

3. Bazsalikomlevelekkel díszítve, melegen tálaljuk.

Csirkemell kecskesajttal és bazsalikommal töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1762 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Csirkemell kecskesajttal és bazsalikommal töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
recepttár