Fűszeres, illatos csirke

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres, illatos csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál őrölt szegfűbors
½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál őrölt szegfűszeg
4 db lebőrözött csirkemell
vagy
4 db lebőrözött csirkecomb
8 szem kimagozott fekete olajbogyó
½ db cikkekre vágott citrom
4 evőkanál olívaolaj
1 fej durvára vágott vöröshagyma
2 nagyobb gerezd finomra vágott fokhagyma
1 és ¼ dl száraz fehérbor
40 dkg hámozott, konzerv paradicsom
1 csipet kristálycukor
40 dkg konzerv okra
vagy
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkedarabokat bedörzsöljük a citrommal. Fedeles serpenyőben vagy tűzálló tálban felforrósítjuk az olajat. Beleszórjuk a vöröshagymát a fokhagymával, és 5 perc alatt üvegesre sütjük. Belefektetjük a húsdarabokat is, és 5-10 perc alatt mindkét oldalukat megpirítjuk.

2. Felöntjük a borral, beletesszük a darabolt paradicsomot a levével együtt, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, szegfűborssal, majd sóval, borssal ízesítjük, és felforraljuk. Fedő alatt, lassú tűzön 50-60 perc alatt puhára pároljuk.

3. Közben, ha articsókát használunk, félbevágjuk a darabokat. 10 perccel a sütési idő vége előtt az articsókát vagy okrát a fekete olajbogyóval együtt a húshoz adjuk, és tovább pároljuk, amíg minden átforrósodik. Azonnal tálaljuk.

Fűszeres, illatos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2163 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Fűszeres, illatos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
most van szezonja