Keverve sült csirke fenyérfűvel, gyömbérrel és chilivel

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Keverve sült csirke fenyérfűvel, gyömbérrel és chilivel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db frissen reszelt, 5 cm-es gyömbér
3 szál vékonyra szeletelt fenyérfű
50 dkg filézett, szeletelt csirke felsőcomb
2 evőkanál olaj
2 fej barna hagyma
4 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 teáskanál apróra vágott zöld chilipaprika
2 teáskanál kristálycukor
1 evőkanál halszósz
A körítéshez:
ízlés szerint friss, apróra vágott vietnámi menta
ízlés szerint friss, apróra vágott korianderzöld

Elkészítés:

1. Egy vastag aljú serpenyőben vagy wokban felhevítjük az olajat; beletesszük a fokhagymát, a gyömbért, a fenyérfüvet és a chilit, és közepes hőfokon 3-5 percig keverjük, míg a keverék világos aranyszínű lesz. Vigyázunk, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

2. Nagy lángon felforrósítjuk a serpenyőt, beletesszük a csirkét, és jól elkeverjük. A cukrot a csirkére szórjuk, és kb. 5 percig pirítjuk, rendszeresen megforgatjuk, míg a csirke megsül.

3. Hozzáadjuk a halszószt, még 2 percig főzzük, a korianderrel és a mentával körítve azonnal tálaljuk.

Keverve sült csirke fenyérfűvel, gyömbérrel és chilivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1443 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Keverve sült csirke fenyérfűvel, gyömbérrel és chilivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
van itthon