Grillezett marhanyársak

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Grillezett marhanyársak
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szál apróra vágott fenyérfű
50 dkg csíkokra vágott bélszín
1 és ¼ dl osztrigaszósz
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 szelet friss, apróra vágott kurkuma
2 szelet friss, apróra vágott galangagyökér
2 teáskanál chilipehely
1 teáskanál
2 evőkanál olaj
4 teáskanál lágy barna cukor
vagy
4 teáskanál reszelt pálmacukor

Elkészítés:

1. A bélszínt hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A húscsíkokat egy üvegtálba tesszük.

2. Egy mozsárban mozsártörővel összetörjük a chilit, a fenyérfüvet, a galanga gyökeret és a kurkumát. Hozzáadjuk a pálmacukrot, az osztrigaszószt, a sót és az olajat, és jól összekeverjük.

3. A páclevet a húsra kanalazzuk, és jól összekeverjük. Műanyag fóliával letakarva 4 órán át pácoljuk a hűtőben. A húst fanyársakra fűzzük, melyeket előzőleg 30 percre vízbe áztattunk.

4. A grillt felforrósítjuk; a marhanyársak mindkét oldalát barnára sütjük. Vagy kerti grillen a szabadban is megsüthetjük a húst.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Grillezett marhanyársak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1551 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Grillezett marhanyársak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
van itthon