Grillezett marhanyársak
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A bélszínt hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A húscsíkokat egy üvegtálba tesszük.
2. Egy mozsárban mozsártörővel összetörjük a chilit, a fenyérfüvet, a galanga gyökeret és a kurkumát. Hozzáadjuk a pálmacukrot, az osztrigaszószt, a sót és az olajat, és jól összekeverjük.
3. A páclevet a húsra kanalazzuk, és jól összekeverjük. Műanyag fóliával letakarva 4 órán át pácoljuk a hűtőben. A húst fanyársakra fűzzük, melyeket előzőleg 30 percre vízbe áztattunk.
4. A grillt felforrósítjuk; a marhanyársak mindkét oldalát barnára sütjük. Vagy kerti grillen a szabadban is megsüthetjük a húst.
Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.