Fűszeres padlizsán és halpüré salátalevelekben

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg száraz üvegtészta
12 gerezd hámozatlan fokhagyma
80 dkg padlizsán
1 fej jégsaláta
2 evőkanál friss, darabolt korianderlevél
2 evőkanál friss, darabolt menta
3 db kimagozott, apróra vágott piros chilipaprika
2 evőkanál halszósz
4 szem hámozatlan mogyoróhagyma
5 dkg friss koriander
A mártáshoz:
3 evőkanál zöldcitromlé
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt piros chilipaprika
1 teáskanál porcukor
3 evőkanál halszósz

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) előmelegítjük. A padlizsánt egy tepsibe tesszük, és 50 percig sütjük, vagy míg puha és lágy lesz. 15 percnyi sütés után a fokhagymát és a mogyoróhagymát a tepsibe tesszük. Hagyjuk lehűlni.

2. A halfilét bekenjük olajjal, és forró grill alatt megsütjük. A halat hagyjuk kihűlni, majd darabokra törjük.

3. Az üvegtésztát forró vízbe tesszük 1-2 percre, míg megpuhul. Lecsepegtetjük, lehűtjük, és durvára vágjuk.

4. A padlizsánt félbevágjuk, kikanalazzuk a lágy húst, és a robotgépbe tesszük. A fokhagymák felét és az összes mogyoróhagymát kinyomjuk a héjából a robotgépbe. Hozzáadjuk a halat, a halszószt, a chilit, 2 mentát és a koriandert, és addig keverjük, míg finom pürét kapunk. A pürét áttesszük egy tálba, megsózzuk, és belekeverjük a cérnametéltet.

5. A mártáshoz robotgépbe tesszük a halszószt, a zöldcitromlét, a cukrot és a chilit. A többi fokhagymát kinyomjuk a héjából a robotgépbe, és simára keverjük. Egy kis lábosban felhevítjük a mártást, kevergetjük, hogy a cukor feloldódjon, aztán hagyjuk szobahőmérsékletűre lehűlni.

6. A tálaláshoz a tálban lévő pürét egy lapos tálra tesszük, köré rakjuk a salátaleveleket és a korianderágakat. A mártást egy külön tálba tesszük. A vendégek magukat szolgálják ki - mindegyik vesz egy salátalevelet, és rátesz egy korianderágat. Erre egy evőkanálnyi pürét és egy teáskanálnyi öntetet tesz, és feltekeri, hogy megegye.

Fűszeres padlizsán és halpüré salátalevelekben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 309 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Kép nélkül
Fűszeres padlizsán és halpüré salátalevelekben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
bevásárlólista