Fűszeres sült hal



Elkészítés:
1. Egy kis serpenyőben felhevítjük a szezámolajat; beletesszük a fokhagymát, a gyömbért, a vörös- és az újhagymát, és közepes hőfokon pirítjuk 3 percig, vagy míg a hagyma aranyszínű lesz. Belekeverjük a halszószt, a szójaszószt, a cukrot és a vizet. Félretesszük, míg a halat előkészítjük és megsütjük.
2. Egy közepes méretű tálban összekeverjük a lisztet, rómaiköményt, koriandert és paprikát. A halfilét 2 cm-es kockákra vágjuk. A kockákat a tojásfehérjébe mártjuk, és beleforgatjuk a fűszeres lisztbe, a felesleget lerázzuk. Egy mély serpenyőben vagy wokban felhevítjük az olajat; adagonként beletesszük a haldarabokat, és magas hőfokon 3-4 percig sütjük, vagy míg aranyszínű lesz és átsül. Papírtörlőn lecsepegtetjük, és melegen tartjuk.
3. A kukoricalisztet feloldjuk 1 evőkanál vízben; ráöntjük a hagymás keverékre, és állandóan keverjük, míg a keverék felforr, és besűrűsödik. A sült haldarabkákat a forró mártással meglocsolva tálaljuk. Csíkokra vágott újhagymával körítjük.