Fűszeres sült hal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres sült hal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 darabka frissen reszelt gyömbér
2 evőkanál világos szójaszósz
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt római kömény
12 és fél dkg liszt
2 és fél dl víz
1 evőkanál lágy barna cukor
1 evőkanál halszósz
4 szál darabolt újhagyma
1 fej szeletelt vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál szezámolaj
2 db kissé felvert tojásfehérje
1 evőkanál kukoricaliszt
1 evőkanál víz
A sütéshez:
olaj

Elkészítés:

1. Egy kis serpenyőben felhevítjük a szezámolajat; beletesszük a fokhagymát, a gyömbért, a vörös- és az újhagymát, és közepes hőfokon pirítjuk 3 percig, vagy míg a hagyma aranyszínű lesz. Belekeverjük a halszószt, a szójaszószt, a cukrot és a vizet. Félretesszük, míg a halat előkészítjük és megsütjük.

2. Egy közepes méretű tálban összekeverjük a lisztet, rómaiköményt, koriandert és paprikát. A halfilét 2 cm-es kockákra vágjuk. A kockákat a tojásfehérjébe mártjuk, és beleforgatjuk a fűszeres lisztbe, a felesleget lerázzuk. Egy mély serpenyőben vagy wokban felhevítjük az olajat; adagonként beletesszük a haldarabokat, és magas hőfokon 3-4 percig sütjük, vagy míg aranyszínű lesz és átsül. Papírtörlőn lecsepegtetjük, és melegen tartjuk.

3. A kukoricalisztet feloldjuk 1 evőkanál vízben; ráöntjük a hagymás keverékre, és állandóan keverjük, míg a keverék felforr, és besűrűsödik. A sült haldarabkákat a forró mártással meglocsolva tálaljuk. Csíkokra vágott újhagymával körítjük.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Fűszeres sült hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2269 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Fűszeres sült hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
twitter