Fűszeres sült csirke

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres sült csirke
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg durvára tört pörkölt mogyoró
3 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál apróra vágott, friss menta
2 evőkanál apróra vágott, friss korianderzöld
1 db konyhakész, 150 dkg-os csirke
1 és ¼ dl kókusztej
1 teáskanál olaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál földimogyoró-olaj
2 fej apróra vágott vöröshagyma
3 kisebb szárított piros chilipaprika
1 teáskanál édesköménymag
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál koriandermag
0 teáskanál

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) előmelegítjük. Egy wokban felhevítjük az olajat; beletesszük a vöröshagymát, és közepes hőfokon pirítjuk 3 percig, vagy míg aranyszínű lesz.

2. Beletesszük a darált húst, és kb. 10 percig sütjük, míg a sertéshús megbarnul. A wokot levesszük a tűzről; belekeverjük a földimogyorót, a zöldcitromlét, a mentát és a koriandert, és hagyjuk kissé lehűlni.

3. Robotgépbe vagy mozsárba tesszük a chilit, édesköményt, rómaiköményt, koriandermagot és sót, és porrá törjük vagy őröljük.

4. A csirkéről eltávolítjuk a felesleges zsírt, a bőrét és a belsejét bedörzsöljük fokhagymával. A csirkét megtöltjük a darált húsos keverékkel. A nyílást egy fanyárssal összetűzzük, a lábakat cérnával összekötjük. A csirke külsejét vékonyan bekenjük olajjal, majd bedörzsöljük a chilis fűszerkeverékkel.

5. Egy tepsibe fektetett rácsra tesszük a csirkét, és 20 percig sütjük. A csirkét kivesszük a sütőből, és megkenjük kókusztejjel és a szafttal. Újabb 40 percig sütjük, közben gyakran kenegetjük, míg a húsa megpuhul. Tálalás előtt eltávolítjuk a nyársat és a zsinórt.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Fűszeres sült csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1120 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Fűszeres sült csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
most van szezonja