Laoszi szárított marhahús zöldpapaya-salátával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Laoszi szárított marhahús zöldpapaya-salátával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg bélszín
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál barna cukor
1 teáskanál őrölt feketebors
½ teáskanál chilipor
2 teáskanál
2 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál földimogyoró-olaj
A zöldpapaya-salátához:
1 db frissen reszelt gyömbér
1 kisebb hámozott, kimagozott papaja
1 szál sárgarépa
másfél dkg pörkölt mogyoró
3 dkg friss korianderzöld
1 teáskanál szezámolaj
2 teáskanál lágy barna cukor
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál halszósz
4 db csíkokra vágott kaffircitromlevél
1 evőkanál zöldcitromlé

Elkészítés:

1. A félig fagyott bélszínről eltávolítjuk a hártyát és a felesleges zsírt. A bélszínt 2,5 cm vastag szeletekre vágjuk, majd csíkokra. Egy tálban összekeverjük a sót, chiliport, borsot, cukrot, fokhagymát, szezámolajat és a földimogyorót. Beletesszük a bélszínt, és kézzel beleforgatjuk az olajos keverékbe, hogy bevonja. Lefedve 4 órán át a hűtőben pácoljuk.

2. A sütőt 120 °C-ra (gáz 1-2. fokozat) előmelegítjük.

3. A húst egy nagy tepsibe fektetett rácsra tesszük, és 5 órán át sütjük (1. kép), vagy míg kiszárad.

4. Forró grill alatt a marhahúst 3 percig sütjük, és a zöldpapaya-salátával tálaljuk.

5. A zöldpapaya-saláta készítése: A papayát és a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, lehetőleg citromhámozóval (2. kép). Egy tálba tesszük a papayát és a sárgarépát, és könnyedén összeforgatjuk a többi hozzávalóval.

Laoszi szárított marhahús zöldpapaya-salátával Laoszi szárított marhahús zöldpapaya-salátával
A szárított marhahús egy légmentesen záródó tartóban 3 hétig, a mélyhűtőben 6 hónapig is eláll.
Laoszi szárított marhahús zöldpapaya-salátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1385 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Laoszi szárított marhahús zöldpapaya-salátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
hírlevél