Sertésborda édesköménnyel és borókabogyóval

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sertésborda édesköménnyel és borókabogyóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál borókabogyó
4 szelet 15 dkg-os sertésborda
2 evőkanál olívaolaj
1 db narancs leve és reszelt héja
A tálaláshoz:
ízlés szerint friss kenyér
ízlés szerint salátalevél

Elkészítés:

1. Az édesköménygumót finomra szeleteljük, a zöldjét eltávolítjuk.

2. A borókabogyót mozsárban összetörjük. Összekeverjük az édesköménnyel, az olívaolajjal és a narancshéjjal.

3. A hússzeleteket éles késsel több helyen bemetsszük. A szeleteket tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük. A tetejükre kanalazzuk a borókás édesköményt, majd ráöntjük a narancslét. A tálat befedjük, és a húst a páclével együtt 2 órára behűtjük.

4. A grillsütőt felforrósítjuk. A forró grillen a hússzeleteket, a vastagságuktól függően, 10-15 perc alatt átsütjük. Sütés közben néha megforgatjuk, akkor jó, ha a hús puha és teljesen átsült.

5. A szeleteket tányérokra szedjük, salátalevelekkel körítjük, és friss, ropogós kenyeret adunk mellé, hogy legyen mivel kimártogatni a kicsorgó szaftot.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sertésborda édesköménnyel és borókabogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 880 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Sertésborda édesköménnyel és borókabogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
recept beküldése