Báránymáj vörösboros narancsmártásban

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Báránymáj vörösboros narancsmártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db narancs
8 szelet báránymáj
vagy
8 szelet borjúmáj
2 evőkanál liszt
1 teáskanál pirospaprika
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyemzöld
2 evőkanál apróra vágott, friss oregánó
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint petrezselyemzöld
A tálaláshoz:
igény szerint főtt tészta

Elkészítés:

1. Vékonyan meghámozzuk a narancsot. Kis lábosban vizet forralunk, a narancshéjat 1 percig forraljuk benne, majd leszűrjük és félretesszük. A narancsok levét kicsavarjuk, és ezt is félretesszük.

2. A májat alaposan megmossuk, és eltávolítjuk az ereket és a hártyát. A lisztet és a paprikát nejlonzacskóba szórjuk, beletesszük a vékony májszeleteket, és alaposan összerázzuk, hogy mindenhol bevonja.

3. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a májat, és közepes lángon, folyamatosan forgatva a szeleteket, 4-5 perc alatt mindkét oldalukat megpirítjuk, ügyelve arra, hogy a belsejük lágy maradjon. Szűrőkanállal kiemeljük, és 4 előmelegített tányérra rendezzük.

4. A bort a serpenyőbe öntjük, felkaparjuk az aljára tapadt májdarabkákat, és 1 percig nagy lángon forraljuk. Utána csökkentjük a lángot, beleöntjük a narancslét, belekeverjük a petrezselymet az oregánóval, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön forraljuk, amíg kicsit besűrűsödik, majd rákanalazzuk a májszeletekre. Petrezselyemmel és a félretett narancshéjjal díszítjük. Frissen kifőtt tésztával körítjük, és azon melegében az asztalra adjuk.

Báránymáj vörösboros narancsmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1739 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Báránymáj vörösboros narancsmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
tippek, fortélyok