Bárányhúsos-zöldséges kebab

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bárányhúsos-zöldséges kebab
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db cukkini
70 dkg szeletelt bárányborda
vagy
70 dkg kicsontozott báránylábszár
8 nagyobb babérlevél
12 szem hámozott, egész gyöngyhagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl olívaolaj
2 nagyobb citrom leve
1 evőkanál friss, apróra vágott menta
vagy
1 evőkanál friss, apróra vágott oregánó
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint cikkekre vágott citrom
igény szerint rizs

Elkészítés:

1. A citromlét az olajjal, a fokhagymával, az oregánóval vagy mentával tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és alaposan elkeverjük. A húst megtisztítjuk, 4 x 4 cm-es kockákra vágjuk, és a páclébe forgatjuk.

2. Jól összerázzuk, majd lefedjük, és egész éjszakára, de legalább 8 órára behűtjük. Néha átkeverjük, hogy a páclé egyenletesen vonja be a húsdarabkákat.

3. A sütés előtt a paprikákat kimagozzuk, és szintén 4 cm-es darabokra vágjuk. A cukkiniket is 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A húskockákat a paprikacsíkokkal, cukkini darabokkal, gyöngyhagymákkal és babérlevelekkel felváltva 8 beolajozott, lapos fémnyársra húzzuk, egyenletesen elosztva a hozzávalókat. A kész nyársakat kiolajozott grilltepsibe fektetjük.

4. A grillsütőt felforrósítjuk, és 10-15 perc alatt megsütjük a kebabokat. A sütés ideje alatt gyakran forgatjuk és kenegetjük a maradék páclével.

5. Rizzsel és citromgerezdekkel körítve, forrón tálaljuk, és joghurtos uborkát kínálunk mellé.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.

Tzatziki

Tzatziki
1 kisebb uborka
3 dl zsíros görög joghurt
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál friss, apróra vágott menta vagy
1 evőkanál friss, apróra vágott kapor
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz::
igény szerint meleg pita

1. Az uborkát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Szűrőbe tesszük, kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, hogy a lehető legkevesebb víz maradjon benne. Mély tálba tesszük.

2. Hozzáadjuk a joghurtot, a fokhagymát, a felaprított mentát vagy kaprot (amiből egy keveset félretehetünk a díszítéshez is), sóval, borssal ízesítjük, majd alaposan összeforgatjuk.

3. Tálalás előtt körülbelül 120 percre behűtjük.

4. Tálaláskor átkeverjük, majd átkanalazzuk a tálalóedénybe. Meghintjük sóval, és meleg pitát kínálunk hozzá.

Bárányhúsos-zöldséges kebab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1437 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Bárányhúsos-zöldséges kebab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
pinterest