Fahéjas-mazsolás bárányragu

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fahéjas-mazsolás bárányragu
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg sovány, kicsontozott bárányhús
5 dkg magtalan mazsola
1 evőkanál őrölt fahéj
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olívaolaj
2 nagyobb fej karikára vágott vöröshagyma
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
3 dl testes vörösbor
2 evőkanál vörösborecet
40 dkg konzerv, hámozott paradicsom
1 csipet kristálycukor
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint pirospaprika
A mártáshoz:
2 gerezd zúzott fokhagyma
másfél dl zsíros joghurt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet a borssal együtt nejlonzacskóba szórjuk, beletesszük a húskockákat, és alaposan összerázzuk, hogy a fűszeres liszt egyenletesen bevonja a húst.

2. Az olajat egy nagy, fedeles tűzálló edényben felforrósítjuk. A vöröshagymát a fokhagymával együtt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húskockákat, és gyakori kevergetés mellett, kb. 5 perc alatt körös-körül barnára pirítjuk.

3. Felöntjük a borral, belekeverjük a borecetet és a feldarabolt paradicsomot levével együtt, felkapargatjuk az edény aljára lesült húsdarabkákat is, és az egészet felforraljuk. Kis lángra tesszük, hozzáadjuk a mazsolát, a fahéjat, a cukrot és a babérlevelet. Sóval, borssal ízesítjük.

4. Az edényt lefedjük, és lassú tűzön 120 percen át pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul.

5. Közben elkészítjük a joghurtos mártást. A joghurtot tálkába öntjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. Tálalásig behűtjük.

6. A ragut a sütőből kiemelve azon melegében az asztalra adjuk. Egy kanál hideg fokhagymás joghurttal díszítjük, és meghintjük pirospaprikával.

Fahéjas-mazsolás bárányragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1472 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Fahéjas-mazsolás bárányragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
twitter