Fahéjas-mazsolás bárányragu



Elkészítés:
1. A lisztet a borssal együtt nejlonzacskóba szórjuk, beletesszük a húskockákat, és alaposan összerázzuk, hogy a fűszeres liszt egyenletesen bevonja a húst.
2. Az olajat egy nagy, fedeles tűzálló edényben felforrósítjuk. A vöröshagymát a fokhagymával együtt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húskockákat, és gyakori kevergetés mellett, kb. 5 perc alatt körös-körül barnára pirítjuk.
3. Felöntjük a borral, belekeverjük a borecetet és a feldarabolt paradicsomot levével együtt, felkapargatjuk az edény aljára lesült húsdarabkákat is, és az egészet felforraljuk. Kis lángra tesszük, hozzáadjuk a mazsolát, a fahéjat, a cukrot és a babérlevelet. Sóval, borssal ízesítjük.
4. Az edényt lefedjük, és lassú tűzön 120 percen át pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul.
5. Közben elkészítjük a joghurtos mártást. A joghurtot tálkába öntjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. Tálalásig behűtjük.
6. A ragut a sütőből kiemelve azon melegében az asztalra adjuk. Egy kanál hideg fokhagymás joghurttal díszítjük, és meghintjük pirospaprikával.