Bárányragu paradicsommal, articsókával és olajbogyóval

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető drága
Bárányragu paradicsommal, articsókával és olajbogyóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg kicsontozott, kockára vágott bárányhús
45 dkg darabolt paradicsom
8 db olajbogyó
40 dkg félbevágott konzerv articsókaszív
4 evőkanál zsíros joghurt
1 db reszelt, héja citrom
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál őrölt római kömény
1 fej karikára vágott vöröshagyma
másfél dl száraz fehérbor
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 csipet kristálycukor
1 teáskanál szárított oregánó
vagy
2 evőkanál friss, apróra vágott oregánó
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A joghurtot a citromhéjjal, fokhagymával, 1 evőkanál olívaolajjal, római köménnyel, sóval és borssal nagy tálba tesszük, és alaposan elkeverjük. Beletesszük a felkockázott, sovány bárányhúst és jól beleforgatjuk, hogy egyenletesen bevonja. Lefedjük, és legalább 60 percen át állni hagyjuk.

2. Egy nagyobb, fedeles tűzálló tálban felforrósítunk 1 evőkanál olajat. A húskockákat adagonként 5-5 perc alatt, folyamatos kevergetés mellett barnára pirítjuk az olajban. Szűrőkanállal kivesszük, és félretesszük. A maradék olajat a tálba öntjük, beleszórjuk a hagymát, és 5 perc alatt üvegesre pirítjuk.

3. A borral felöntjük, felkapargatjuk az edény aljára odasült húsdarabkákat, és felforraljuk. Csökkentjük a lángot, és a húskockákat visszatesszük az edénybe. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, a sűrített paradicsomot, a cukrot, az oregánót és végül a babérlevelet.

4. A tálat befedjük, és lassú tűzön pároljuk 90 percen át, vagy amíg a bárány teljesen megpuhul. Hozzákeverjük a (lehetőleg kalamata) olajbogyót meg a lecsepegtetett articsókát, és még 10 percig együtt főzzük. Forrón tálaljuk.

Bárányragu paradicsommal, articsókával és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 768 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Bárányragu paradicsommal, articsókával és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
recepttár